Groep7152

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Doelstelling van Groep 7152

Informatie

Doelstelling van Groep 7152
In 1971 plaatsten twee vriendinnen een oproep in Vrij Nederland onder nummer 7152. Zij wilden graag met meer lesbische en biseksuele vrouwen in contact komen. Er  kwamen zoveel reacties op en was er sprake van zoveel herkenning dat men besloot elkaar vaker te ontmoeten. Dit was de start van Groep 7152.

Groep 7152 is een landelijk netwerk dat het leveren van een bijdrage aan de bewustwording van lesbische en biseksuele vrouwen ten doel heeft. Groep 7152 biedt  deze  vrouwen de mogelijkheid contacten met elkaar te leggen, waardoor onder meer onderlinge steun kan worden gevonden in een heteroseksueel gerichte maatschappij. De groep vindt haar kracht in solidariteit en opvang, met de nadruk op het verwerven van  zelfredzaamheid.

Er wordt uitsluitend met vrijwilligsters gewerkt, in een grote mate van financiële onafhankelijkheid. Dat is mogelijk dankzij de belangeloze en idealistische  inzet van een sterk kader en een hechte achterban.

Sinds 1974 heeft Groep 7152 rechtspersoonlijkheid als stichting. De stichtingsvorm is gekozen en wordt gehandhaafd, om de volgende redenen:
* het waarborgen  van de statutaire doelstelling
* het garanderen van anonimiteit naar buiten
* de bestuurbaarheid van een landelijk werkende organisatie
* een grote mate van vrijheid in toelatingscriteria

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu